EHSActiviteiten

Lezing CPLD

De vierde van vier lezingen in 2017 georganiseerd door de CPLD Vereniging, voor leden van de vereniging en belangstellenden.

Titel:

HELP MIJN HUID, de lente, zomer, herfst en winter komen eraan!

UV-straling, zonlicht en zichtbaar licht veroorzaken veel “onzichtbaar” leed. Circa 4 miljoen mensen in Nederland moeten zich langdurig of tijdelijk hier tegen extra beschermen.

Elfriede Wijsma, oprichtster van het bedrijf YOU&UV en zelf ervaringsdeskundig, vertelt over UV-straling, de veelvoorkomende ziekten en mogelijke oplossingen in het dagelijks leven. YOU&UV is de specialist voor mensen met een zon/UV- gerelateerde aandoening en wordt inmiddels gezien als de expert op het gebied van UV-straling en dagelijks benaderd met de meest uiteenlopende vragen. De presentatie wordt door middel van beeldmateriaal en voorbeeldproducten ondersteund en er is alle ruimte om vragen te stellen.
Ook uit preventief oogpunt is bescherming van het lichaam tegen UV-straling belangrijk, zeker bij kinderen.

Vanaf 10.30 uur bent u welkom op de locatie in Nijkerk. Kijk op de website van de vereniging voor details en aanmelding. Aanmelding uiterlijk 19 november 2017!

CPLD Vereniging is een patiëntenvereniging voor mensen die CPLD (Chronische Polymorfe Licht Dermatose, PLE, PLME oftewel zonneallergie) of die last van straling hebben.

Raadsmarkt zendmasten, Haarlem

Voorlichtingsbijeenkomst Zendmasten & Gezondheid in Haarlem

De gemeente Haarlem organiseert op woensdag 29 november 2017 van 19.15 tot 21.30 uur een Raadsmarkt (voorlichtingsbijeenkomst) rondom het thema straling van zendmasten en de mogelijke gezondheidseffecten voor inwoners. De gemeenten Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort zullen hierbij ook aanwezig zijn. De raadsmarkt wordt gehouden in de raadszaal van het stadhuis van gemeente Haarlem, Grote Markt 2 (bereikbaar via de toegangspoort aan de linkerzijde van het stadhuis). Download de uitnodiging met programma.

Het doel van de Raadsmarkt is om de gemeenteraadsleden zo breed mogelijk te informeren over het onderwerp straling, zodat er in de toekomst weloverwogen beslissingen genomen kunnen worden en er passend beleid binnen de regio Zuid-Kennemerland kan worden vastgesteld. Tijdens deze Raadsmarkt zijn er diverse sprekers, zoals het Antennebureau, de GGD, Hugo Schooneveld (adviseur van de Stichting EHS) en Rob Verboog (SOS straling.nl). Publiek is van harte welkom (toegang is gratis).

Oproep ervaringsverhalen

Voor de Raadsmarkt is het belangrijk dat de gemeenteraadsleden goed in beeld gebracht krijgen wat de persoonlijke gevolgen kunnen zijn van stralings(over)gevoeligheid. De werkgroep Stralingsbewust Zuid-Kennemerland heeft daarom een aantal ervaringsverhalen op hun website gezet. Zij zijn nog op zoek naar extra verhalen van inwoners uit deze regio. Indien gewenst kan het verhaal ook anoniem geplaatst worden. Als je jouw ervaringen wilt delen, dan kun je dit doorgeven via hun contact-pagina.

Deze voorlichtingsbijeenkomst is een mooie kans om de stralingsproblematiek onder de aandacht te brengen bij de diverse gemeenten. Hoe meer mensen er zijn op deze avond, hoe groter de impact. Dus kom allen naar Haarlem op woensdag 29 november a.s.!

bankje met zendmast

Wilt u ons steunen?

De stichting kan haar werk doen dankzij de giften van vele donateurs. Zonder uw steun redden wij het niet.

Word donateur...

Volg ons op Twitter

Go to top