Doorbraak in rechtspraak rond stralingsrisico’s

Voor het eerst heeft een rechter in Nederland een voor ons positieve uitspraak gedaan: Wilma de Jong is erkend dat ze haar zaak mocht voeren en er is vastgesteld dat er gezondheidsrisico’s verbonden kunnen zijn aan EMV. De gemeente moet opnieuw kijken naar de plaatsing van de antennes en moet daarbij de gezondheidsbelangen meewegen.

Bron: Stralingsbewust.info

Bericht van Wilma de Jong:

Lieve mensen,

In grote dankbaarheid richt ik mij, daags voor Kerstmis, tot jullie met geweldig nieuws! De bestuursrechter heeft mijn beroep gegrond verklaard. Op basis van mijn beroepschrift en de zitting van 20 oktober 2020, heeft de rechtbank mij als belanghebbende aangemerkt en geoordeeld dat verhoogde gezondheids­risico’s, bij plaatsing van een antennemast op ongeveer 650 meter van mijn woning, niet kunnen worden uitgesloten.

Daarmee kunnen we spreken over een enorme doorbraak sinds burgers ruim twee decennia geleden bij de rechter aandacht begonnen te vragen voor de gezondheidsrisico’s van antenne-installaties. Anders gezegd, de bestuursrechter heeft ons, burgers, onze stem in het stralingsdebat teruggegeven. Een ‘Kerstkadootje’ dat ik jullie, daags voor Kerstmis, niet wilde onthouden.

Lees het hele artikel hier: Doorbraak in rechtspraak rond stralingsrisico’s – StralingsBewust.info