Waarom is aarding belangrijk voor ons lichaam?

Veel mensen met EHS hebben de ervaring dat bepaalde omgevingen ‘goed’ voelen (los van straling) en andere niet. Hoe komt dat?

Ons lichaam bevindt zich de hele dag in elektrische velden veroorzaakt door het lichtnet en allerlei elektrische apparaten die wij gebruiken. Deze velden laden ons lichaam op, we komen letterlijk onder een meetbare spanning te staan (potentiaalverschil). Omdat elk biologisch lichaam zélf gebruik maakt van (kleine) elektrische spanningen om te kunnen functioneren (denk aan het spannen van spieren, aan het doorgeven van informatie van zenuwen), hebben deze externe spanningen soms een verkeerde invloed op ons.

Zaak is dus het opgebouwde lichaamspotentiaal (de lading) te verminderen door onszelf letterlijk te verbinden met de aarde. De aarde vereffent de lading van ons lichaam. Dit ‘aarden’ kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld regelmatig handen wassen, aanraken van metalen voorwerpen die geaard zijn (CV radiatoren, waterkranen, enz.), douchen en baden, maar ook buiten lopen op blote voeten (liefst in nat gras).

Wanneer we langere tijd op één plek zijn (bv kantoor) is het mogelijk ons permanent te aarden door een elektradraad tussen ons lichaam en het aardingspunt aan te leggen. In de handel zijn kant en klare oplossingen verkrijgbaar zoals een polsbandje voorzien van een stroomdraad met een klemmetje op het eind wat de aanleg vergemakkelijkt.

Terug naar FAQ.