Hoe Els omgaat met haar EHS

Ik ben Els, 57 jaar oud. Als Z verpleegkundige werk ik parttime in de thuiszorg. Daarnaast ben ik voetreflextherapeute. Een prachtige combi.
Ik ben me daarbij gaan verdiepen in het onderwerp Elektrosmog. Hierdoor werd ik mij ook bewust van de start van mijn eigen klachten. Rond 1980 werkte ik in een grote instelling waar ik na elf jaar ben weggegaan vanwege een burn-out. Ik droomde regelmatig over “antennes op het dak”. Ik begreep die droom niet, want ik heb niets met techniek. Na meer dan vijfentwintig jaar kom ik erachter dat mijn droom me wilde wijzen op alle mobieltjes met antennes die steeds meer in onze leefruimte kwamen.
Ik was vaak gespannen, opgejaagd, en slecht geconcentreerd. Ik heb andere banen gezocht die onder mijn niveau lagen om toch parttime te kunnen blijven werken. Uiteindelijk heb ik mijn leven aangepast om mijn klachten te verminderen. Ik ben steeds meer op mijn voeding gaan letten. Ik vermijd e-nummers zoveel mogelijk, ik eet biologisch, slik magnesium en alg tabletjes. Verder ben ik zo veel mogelijk buiten. Door de studie voetreflexologie weet ik welke acupressuur punten ik bij mijzelf het beste kan versterken. Verder is het van belang om je PH op een goed peil te houden, om klachten te voorkomen.