Lotgenotencontact

Elektrogevoeligheid

Op het moment dat je beseft dat je elektrogevoelig bent en dat je ziek wordt van alle elektromagnetische velden om je heen (straling), wordt je leven totaal overhoop gegooid. Je leefomgeving, je huis, je werkplek maken je ziek. Je kunt niet meer op je eigen lichaam vertrouwen. 

Je kunt ineens allerlei dingen niet meer doen die je gewend was te doen. Simpele dingen als stofzuigen, winkelen en op koffievisite gaan zijn ineens een probleem geworden. Familie en vrienden en zelfs artsen kunnen het vaak niet of maar nauwelijks begrijpen. Op dat moment vraag je je af: 

“Waar kan ik me veilig voelen?”
“Hoe kan ik mijn baan behouden? Wat voor een toekomst heb ik nu?”
“Waarom doet de overheid hier niets aan?”
“Bij wie kan ik terecht?” 

Wij bieden je een aantal mogelijkheden om je vragen te stellen en mensen te leren kennen die je kunnen helpen in dit proces.

Bel met de infolijn EHS

Via de infolijn 0900-9266 spreek je ervaringsdeskundige. Iemand die zelf weet wat het is om elektrogevoelig te zijn.
Hier tref je een luisterend oor voor je verhaal en krijg je antwoord op vragen die je hebt. Er wordt met je meegedacht over wat je in jouw geval zou kunnen doen of wie je zou kunnen inschakelen om je situatie te verbeteren.

Zoek lotgenoten om mee te praten via de sociale contactlijn.

Met lotgenoten praten kan helpen. Zij herkennen en begrijpen immers wat je doormaakt. Je hoeft hun het begrip EHS niet uit te leggen, en dat is iets wat door velen als verrassend prettig wordt ervaren. Als je iemand spreekt/ontmoet in een soortgelijke sitiatie kan het je helpen om de eigen situatie beter te relativeren. Door informatie en praktische tips uit te wisselen kun je ideeën opdoen om je eigen leefsituatie te verbeteren.

De sociale contactlijn is bedoeld om lotgenoten met elkaar in contact te brengen. Je kunt dan samen bepalen wat je wilt doen. Misschien een keer praten, een keertje koffiedrinken, wandelen of andere activiteiten ondernemen. Wil je ook in conctact komen met lotgenote? Stuur een bericht met je gegevens of vraag info via: 0900-9266 (check eerst de bereikbaarheid).

Regionale en landelijke contactdagen

Ook via de activiteiten van stichting EHS ontmoet je lotgenoten waarmee je ervaringen kunt delen. 

De regionale contactdagen worden één keer per jaar georganiseerd op diverse locaties in Nederland. Degene die het organiseert is zelf ervaringsdeskundige en de lokatie is zoveel mogelijk stralingsarm. Aan de hand van een thema wordt iedere keer een ander aspect van EHS belicht en vaak is er een meetspecialist aanwezig voor technische vragen. Een regionale contactdag is dé gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, elkaar te steunen en van elkaar te leren. Of om gezamenlijk initiatieven of activiteiten te ontplooien want: “Samen sta je sterker!”

De Landelijke Contactdag heeft dezelfde opzet maar is meer gericht op informatieuitwisseling aan de hand van een actueel thema en vormt een ontmoetingspunt voor de actieve vrijwilligers.

Contact via sociale media

Via onze Facebookpagina bestaat de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen, berichten en oproepen te plaatsen.