Onzichtbaar licht

Bob Berman (2019). ISBN 9789085716723

Het verhaal van al het licht dat we niet kunnen zien. De zon overspoelt je ermee. Het wemelt ervan rondom je elektronische apparaten. Je kunt haar niet zien, horen, ruiken of voelen, maar er is nooit een enkele seconde waarin ze niet door je lichaam vliegt. Teveel ervan zou je dood betekenen, maar zonder zou je het nog geen jaar overleven.

Onzichtbaar licht vertelt het verhaal van al het licht dat we niet kunnen zien. Je volgt microgolven, röntgengolven, gammastralen, radiogolven, infrarood, ultraviolet en andere vormen van straling vanaf hun historische, wereldveranderende ontdekking in de negentiende eeuw tot hun centrale functie in het moderne leven.
Daarnaast bewandelt het boek een aantal zijpaden waardoor je van alles te weten komt over straalwapens, lichtsabels, de jacht op golven die overgebleven zijn van de geboorte van het heelal en de onderzoekers die radiocommunicatie met Mars op poten proberen te zetten.
Bob Berman is een van de bekendste sterrenkundeschrijvers van de Verenigde Staten. Zeventien jaar schreef hij de column ‘Night Watchman’ voor het magazine Discover. Tegenwoordig is hij onder meer columnist voor Astronomy en sterrenkunderedacteur van The Old Farmer’s Almanac.

Bestel Onzichtbaar licht hier.